fbpx

About usPokret

Reggaeneracija je neprofitna organizacija sa sjedištem u Podgorici, Crna Gora, koja je već 20 godina posvećena promociji i očuvanju reggae muzike i kulture. Organizaciju je osnovala grupa strastvenih reggae entuzijasta koji su prepoznali važnost reggaea kao pokretača društvenih i kulturnih promjena.

Tokom godina, Reggaeneracija je postala ključni igrač na reggae sceni u Crnoj Gori i širem regionu Balkana. Organizacija je organizirala brojne koncerte, festivale i kulturne događaje, okupljajući umjetnike, fanove i aktiviste kako bi proslavili pozitivnu poruku reggae muzike.

Jedno od najznačajnijih dostignuća Reggaeneracije je godišnji “Roots Revival” reggae festival u Herceg Novom. Ono što je 2013. godine počelo kao mali događaj preraslo je u veliki kulturni događaj, koji privlači hiljade posjetilaca iz cijele Crne Gore i šireg regiona. Festival je postao platforma za domaće i međunarodne reggae umjetnike da pokažu svoju muziku, a uključuje i kulturne i obrazovne aktivnosti kao što su radionice, filmske projekcije i umjetničke izložbe.

Posvećenost Reggaeneracije promociji reggae muzike i kulture dovela je i do saradnje sa drugim organizacijama i institucijama, uključujući Univerzitet Crne Gore, Ministarstvo kulture, te razne kulturne centre i nevladine organizacije.

Kroz svoju 20-godišnju istoriju, Reggaeneracija je ostala posvećena svojoj misiji promocije reggae muzike kao pokretača pozitivnih društvenih promjena i kulturne razmjene. Napori ove organizacije pomogli su podizanju svijesti o reggae muzici i kulturi u Crnoj Gori i šire, te su obezbijedili platformu za umjetnike, fanove i aktiviste da se okupe i proslave pozitivnu poruku reggaea.

Partneri i Sponzori Festivala