fbpx

About usTurizam

Herceg Novi, koji se nalazi u Crnoj Gori, je prelijep gradić koji turistima nudi bogata iskustva. Bilo da vas zanima istorija, kultura, prirodne ljepote ili avantura, Herceg Novi ima za svakoga ponešto. Evo nekih od najvažnijih stvari koje ovaj zadivljujući grad može ponuditi.

Istražite Stari grad u Herceg Novom

Stari grad Herceg Novog je šarmantan i slikovit dio grada, gdje posjetitelji mogu prošetati uskim uličicama i ulicama, diviti se vjekovnoj arhitekturi i otkriti skrivene dragulje iza svakog ćoška. Stare gradske tvrđave i crkve su takođe obavezne.

Source: Flickr whl.travel

Krenite u obilazak Boke Kotorske

Bokokotorski zaliv, u kojem se nalazi Herceg Novi, je zadivljujuće prirodno čudo koje je najbolje istražiti brodom. Posjetitelji mogu krenuti u obilazak zaljeva s vodičem, diviti se prekrasnim pogledom na okolne planine i more, te otkriti male, skrivene plaže i uvale.

Source: TripAdvisor Petar Boats

Posjetite Kanli Kulu

Kanli kula je jedna od najprepoznatljivijih znamenitosti Herceg Novog. Sagrađena u 16. vjeku od strane Osmanlija, ova tvrđava pruža zadivljujući pogled na Bokokotorski zaliv i okolinu.

Source: YouTube

Samo opšuteno na plažama Herceg Novog

Herceg Novi je dom nekih od najljepših plaža u Crnoj Gori. Posjetitelji se mogu opustiti na pješčanim ili šljunčanim obalama i uroniti u kristalno čisto more Jadranskog mora.

Source: Upoznaj Crnu Goru

Planinarenje po okolnim planinama

Planine koje okružuju Herceg Novi nude nevjerovatne mogućnosti za planinarenje i trekking. Posjetioci mogu istražiti neravni teren i uživati ​​u zadivljujućim pogledima na okolni krajolik.

Source: Park Prirode Orjen

Otkrijte lokalnu kuhinju

Crnogorska kuhinja je poznata po svojim jedinstvenim ukusima i svježim, domaćim namirnicama. Herceg Novi je dom brojnih restorana i kafića koji služe tradicionalna crnogorska jela, kao i internacionalnu kuhinju.

Source: Montenegro Villas
U zaključku, Herceg Novi nudi posjetiocima nezaboravno iskustvo, sa svojom bogatom istorijom, zadivljujućim prirodnim ljepotama, uzbudljivim događajima i jedinstvenom kulturom. Bilo da tražite avanturu ili opuštanje, ovaj šarmantni grad ima nešto da ponudi svakome.

Partneri i Sponzori Festivala