fbpx

About usO Festivalu

Dobrodošli na Roots

Roots Revival je više od muzičkog festivala; to je proslava osnovnih vrijednosti koje su bitne za čovječanstvo. Festival je nastao iz potrebe društva za kulturnom ekspanzijom i kao odgovor na socijalnu distancu koja nije svojstvena ljudskoj prirodi. Kroz ujedinjujuću snagu reggae muzike, Roots Revival nastoji promovisati mir, pomirenje i ljubav – sve su to vrijednosti koje su trenutno u deficitu u našem svijetu.

Kao jedini muzički festival međunarodnog profila u Herceg Novom, Roots Revival je suštinski dio kulturnog pejzaža grada. Festival proširuje kulturno bogatstvo grada i stvara osjećaj prihvaćenosti i slobode za sve posjetitelje grada, bez obzira na njihovu boju kože, boju očiju ili porijeklo.

Reggae muzika je savršena muzika za ljeto, a Herceg Novi, grad sunca, zaslužuje svoj reggae festival. Roots Revival stoji rame uz rame sa najvećim reggae festivalima u regionu, prikazujući najbolju reggae muziku i promovišući vrednosti jedinstva i ljubavi koje su u srcu žanra.

Roots Revival predvodi tim iskusnih profesionalaca koji promovišu reggae muziku u regionu Balkana više od 21 godine. Njihova strast i posvećenost osiguravaju da Roots Revival ostane festival svjetske klase koji promoviše najbolje od reggae muzike i vrijednosti koje ona predstavlja.

Od Jamajke do Crne Gore

Crna Gora ima bogatu kulturnu istoriju koja se ogleda u njenoj muzici, umjetnosti i arhitekturi. Reggae muzika, sa svojim korijenima na Jamajci, možda se čini da nema očigledne veze sa Crnom Gorom, ali žanr ima istoriju promocije socijalne pravde, slobode i ljudskih prava, vrijednosti za koje se Crne Gora borila besomučno kroz istoriju.

Reggae muzika ima dugu istoriju promovisanja društvenih i političkih promjena. Od svojih korijena na Jamajci, gdje je davala glas obespravljenim i potlačenim, do svoje privlačnosti širom svijeta, reggae muzika je uvijek bila žanr koji promoviše jedinstvo, jednakost i slobodu. U Crnoj Gori, reggae muzika je našla dom u srcima mnogih ljudi koji dijele ove vrijednosti.

Crna Gora, kao i mnoge zemlje na Balkanu, ima istoriju sukoba i podjela. Ali muzika, a posebno reggae muzika, ima moć da zbliži ljude i promoviše razumevanje i prihvatanje. Kroz profile festivala poput Roots Revival-a, Crna Gora šalje svijetu poruku nade i jedinstva, prikazujući svoje bogato kulturno naslijeđe i slaveći vrijednosti koje su važne za njen narod.

Veza između reggae muzike i Crne Gore možda nije odmah očigledna, ali promocija jedinstva, mira i ljubavi je univerzalna poruka koja prevazilazi granice i kulture. Prihvatanjem reggae muzike i organizovanjem Roots Revival festivala, Crna Gora pokazuje svoju posvećenost ovim vrijednostima i želju da stvori mirniji i pravedniji svijet za sve.

Činjenice o festivalu

48
Muzičara
8
Bendova
10
DJ-eva
20
Sati Zabavnog Programa
2
Stejdža

Pogodnosti
Tokom Festivala

Unikatna Scena

Fotografisanje sa panoramskim pogledom na morem u pozadini

Majice

Originalne festivalske majice.

Personalizovane Karte

Reggae Ambassador personalizovane karte sa benefitima u budućnosti

After Party

After party u noćnom klubu "Tondo".

Proizvodi Izvođača

Lična proizvodi umjetnika (ploče, CD-i, majice) bez festivalske provizije.

Govornici

Lokalni i internacionali govornici na temu rege muzike i kulture.

image

Partneri i Sponzori