fbpx

About usRestorani

Herceg Novi je poznat po svojoj ukusnoj kuhinji, sa širokim izborom restorana koji nude tradicionalna crnogorska jela, kao i internacionalnu kuhinju. Evo liste nekih od najboljih restorana u Herceg Novom, uz kratak opis svakog od njih:

Konoba Feral

Ovaj tradicionalni restoran nalazi se u srcu starog grada Herceg Novog i nudi ugodnu i romantičnu atmosferu. Specijalizirani su za domaća jela od morskih plodova, kao što su lignje na žaru i crni rižoto, a imaju i veliki izbor domaćih vina.

Creator: Nikola Vulikic Copyright: Nikola Vulikic

Restoran Kantula

Ovaj restoran u porodičnom vlasništvu nudi opuštenu atmosferu i meni koji sadrži mediteransku kuhinju sa modernim zaokretom. Jelovnik se mijenja sezonski, ali neka istaknuta jela uključuju rižoto s plodovima mora i hobotnicu na žaru.

Source: TripAdvisor

Gradska Kafana

Ovaj udoban i prijateljski restoran nalazi se u centru Herceg Novog i nudi meni koji uključuje tradicionalna crnogorska jela, poput jagnjetine i domaćeg sira.

Gradska Kafana
Source: Gradska Kafana Facebook

Kafe-Restoran Adriatica

Smješten na samoj obali, ovaj restoran nudi zadivljujući pogled na zaliv i meni koji sadrži kako tradicionalna crnogorska jela tako i internacionalnu kuhinju. Izvanredna jela uključuju meso i ribu sa roštilja i domaću tjesteninu.

Source: Travel Montenegro

Ribarsko Selo

Ovaj riblji restoran nalazi se u slikovitom selu Rose, na samo nekoliko minuta vožnje brodićem od Herceg Novog. Specijalizirani su za jela od svježe ribe i morskih plodova, a gosti mogu sami odabrati svoj ulov iz akvarijuma restorana.

Source: Travel Montenegro
Ovo su samo neki od brojnih odličnih restorana u Herceg Novom. Uz toliko opcija za izbor, posjetitelji će sigurno pronaći restoran koji odgovara njihovom ukusu i budžetu.

Partneri i Sponzori Festivala